onsdag 14 oktober 2009

Klövviltsjakt.


Andra klövviltsjakten på Aspesta för i år har gått av stapeln , sammantaget så var det en bra dag i skogen . Mycket vilt , bra arbete av hundarna & kanonväder .

I första såten tog det inte lång tid innan jag hade kontakt med vildsvin med Atlas , han reste en mindre grupp som motvilligt ville gå loss . Så det stod stilla nästan i upptaget , flyttade sig 50 meter , stod stilla igen o.s.v.

Var inne på stånden flera gånger i salixen , men kom inte närmare än 20 meter då det flyttade sig hela tiden . Fjärde gången gick det loss , men dock inte i pass .


Men vi fortsatte att nöta på och efter 10 min fick vi kontakt med en relativt stor galt , 120-130 kilo . Hörde hur skallen började eka , tunga grov skall från . Men han kom tillbaka med jämna mellanrum innan han for tillbaka in mot grisen och fortsatte skälla . Så misstänkte redan då att det var en större gris vi hade att göra med . Han brukar bete sig så , när det rör sig om större grisar . Men grisen ville inte stå stilla , utan det blev gångstånd som gick runt i ringar inne i det tätaste av det tätaste i salixen , men till slut gick det loss .

Drevet gick förbi en annan hundförare som hade fått det om bakfoten att vi inte skulle skjuta annat än årsgris, det var det som räddade denna galten .

Men det blev iaf en killing skjuten för kompisens wachtel i denna såten , och det blev det enda. Trots mtcket vilt på fötterna .


I andra såten hände det mycket , en älgkalv skjuten för Atlas . Hade den på 3 meter i full fart , vek av snett ifrån mig så jag inte kunden skjuta . Men han drev den i en lov, rätt ner mot en passkytt som kunde lägga ner den snyggt .


Sedan blev det ett rådjur skjutet för atlas i sista såten efter ett rätt kort , men intensivt drev .


Så är husse nöjd med hund ? . Svar ja !


Signerat Grankvist

1 kommentar:

  1. Gott å höra att Atlasen sköter sig i salex planteringarna grabben :) Sak bli spännande å höra om jakten på Lördag!! Skitjakt då!!

    SvaraRadera